Jak získat hypotéku, když je vám minulost v patách?


Posted On Bře 28 2022 by

Minulost je někdy velmi nepříjemnou záležitostí, zvláště co se peněz týče. Když chcete získat půjčku na rozšíření svého podniku, můžete narazit na překážky, které jsou spojeny právě s vaší finanční minulostí. Těmito překážkami jsou právě záznamy v registru, které se nemění, ačkoliv vy třeba ano. Nikoho nebude zajímat, že dřívější problémy se splácením zapříčinil váš partner, těžký zdravotní stav, nebo třeba jen mladická nerozvážnost. Budou vás posuzovat, ať chcete, nebo ne. Jaké jsou tedy vaše možnosti?

žena s penězi

Investoři

Pokud je váš podnik úspěšný, a vy máte vizi, cíl, a čísla, můžete zkusit požádat o pomoc investory. Musíte však najít tu správnou cílovou skupinu, připravit si perfektní prezentaci, a zaútočit na jejich nejslabší místa. Oni chtějí vydělat, a proto potřebují vidět, že se jejich investice vyplatí, a dobře zúročí.

Šetřete

Můžete zkusit ušetřit na firemních výdajích, a po nějaké, avšak delší době svůj podnik rozšířit za hotové.

kufr plný peněz

Nebankovní sektor

Můžete se zkusit vydat mimo bankovní sektor, a požádat o hypotéku bez registru Hypoteka-bez-registru. Jedná se o podnikatelský úvěr, který umožňuje toleranci záznamů v registrech dlužníků. Co k tomu potřebujete? Především nemovitost o dostatečné hodnotě, kterou se zaručíte. Co se podmínek ohledně splácení týče, jsou velmi podobné těm bankovním, tudíž se nemusíte bát, že vás úroky sežerou zaživa. Rovněž se nemusíte obávat ani žádných poplatků předem. Co se délky splácení týče, záleží samozřejmě na věku žadatele, ale je zde možnost rozvrhnout si splátky až na třicet let. A jakou maximální částku úvěru můžete žádat? Jedná se až o 70% odhadní ceny vaší nemovitosti. Příjmy můžete prokazovat různými způsoby, nejčastěji pak výpisy, protože jsou posuzovány všechny příjmy, například i ty z nájmů apod. Nemusíte se starat o papírování, které bude vyřízeno nebankovní společností za vás, spolu s odhadem.

Last Updated on: 29 března, 2022 at 10:06 am, by


Written by