Duševní i tělesnou rovnováhu naleznete také v čaji


Posted On Čvc 22 2019 by

Tradiční indické lékařství-ÁJURVÉDA už před stovkami let poukazovalo na fakt, že zdravý může být pouze ten jedinec, pokud jde ruku v ruce psychická i fyzická rovnováha člověka. Proto už také po staletí lékaři doporučovali k dosažení této harmonie těla a mysli různá cvičení jógy, vyvážené stravování a rozmanité procedury, jejichž součástí bylo také pití čaje. Tento nápoj se pije po celém světě a v některých zemích, je spojován s obřady a uctíváním vzácných hostů. 
Himaláje-v popředí zelený les, v pozadí zasněžené vrcholky hor
K Významným světovým producentům čaje patří úrodné výše položené plochy Himalájí, odkud pochází https://www.nakliceno.cz/himalajske-bylinne-caje/ , mající blahodárný vliv na naše zdraví. Tento stálezelený keř se dožívá až čtyřiceti let a pro účely sklizně je u něj držena výška sto deset centimetrů (volně dorůstá až patnáct metrů). Lístky se sklízejí třikrát v roce, přičemž první jarní sklizeň přináší jemnou chuť i aroma, květnová sklizeň dodá čaji ovocnou chuť i vůni a poslední, červnový sběr se nese ve znamení silnějšího nápoje. Náš obchod nabízí čaje, které jsou sestaveny z různých dalších bylin, které přinášejí úlevu při nachlazení, bolestech páteře, problémech s močovými cestami, nervovému vypětí, nebo při hubnutí. V nabídce najdete i čaj, čistící krev a podpůrný čaj při onkologické léčbě. Naši zákazníci si velmi oblíbili čaj obsahující posvátnou bylinu TULSI neboli bazalka indická hojně užívaná právě v ájurvédě, pro své vynikající účinky v souvislosti s odstraněním stresu, potíží se zažíváním a vysokým cholesterolem. Čaj připravený z této řady je lahodný, vysoce aromatický a jeho působení se uplatňuje i v klasické moderní medicíně.

Ruce přesypávající lístky sklizeného čaje

Začněte lépe naslouchat svému tělu i mysli a dopřejte si v tyto podzimní dny kvalitní nápoj, sestavený z tradičních léčivých bylin a kvalitních čajů rostoucích na dalekých svazích pohoří Himaláje.


Last Updated on: Červenec 16th, 2020 at 1:35 pm, by


Written by